Publicat pe

Apa și băuturile mai sănătoase

Apa și băuturile mai sănătoase – beneficii pe termen mediu și lung

Apa și băuturile mai sănătoase – beneficii pe termen mediu și lung. Un articol pentru cei pe care îi interesează acest subiect de discuție.

Este important să obțineți suficientă apă în fiecare zi pentru sănătatea dumneavoastră. Consumul de apă poate preveni deshidratarea, o afecțiune care poate provoca o gândire neclară, poate duce la schimbări de dispoziție, poate provoca supraîncălzirea corpului și poate duce la constipație și pietre la rinichi. Apa nu are calorii, așa că poate ajuta, de asemenea, la gestionarea greutății corporale și la reducerea aportului de calorii atunci când este înlocuită cu băuturi cu calorii, cum ar fi ceaiul dulce sau sifonul obișnuit.

Apa ajută organismul în următoarele moduri:

-> Păstrează o temperatură normală.
-> Lubrefiază și amortizează articulațiile.
-> Protejează măduva spinării și alte țesuturi sensibile.
-> Scăpă de deșeuri prin urinare, transpirație și mișcări intestinale.

Corpul tău are nevoie de mai multă apă atunci când:

Se găsește într-o zonă cu climă caldă.
Este mai activ fizic în comparație cu alte zile.
Are febră / temperatură mai mare.
Are diaree sau vărsături.
Sau atunci când face activități fizice mai intense decât de obicei.

Toată lumea ar trebui să consume apă din alimente băuturi și din alimente (în plan secundar) în fiecare zi.

Deși nu există nicio recomandare pentru câtă apă plată ar trebui să bea toată lumea zilnic, există recomandări pentru câtă cantitate zilnică de apă ar trebui să provină dintr-o varietate de băuturi și alimente.

Aportul zilnic total de apă (fluid) este definit ca cantitatea de apă consumată din alimente, apă potabilă simplă și alte băuturi. Recomandările zilnice privind consumul de apă variază în funcție de vârstă, sex, starea sarcinii și starea de alăptare. Cele mai multe dintre nevoile dvs. de lichide sunt satisfăcute prin apă și alte băuturi pe care le beți. Puteți obține unele lichide prin alimentele pe care le consumați, în special alimente cu conținut ridicat de apă, cum ar fi multe fructe și legume. Apa de băut este o modalitate bună de a obține lichide, deoarece are zero calorii.

Sfaturi pentru a bea mai multă apă

Poartă cu tine o sticlă de apă și umple-o pe tot parcursul zilei. Alege apa in locul bauturilor zaharoase. Optează pentru apă atunci când mănânci afară. Veți economisi bani și veți reduce caloriile. Serviți apă în timpul meselor. Adăugați o bucată de lămâie sau lămâie în apă (trebuie însă să fiți atenți cu lămâia, fiindcă este acidă și vă poate afecta smalțul dinților, mai ales dacă intenționați să vă spălați pe dinți imediat după aceasta). Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea gustului. Asigurați-vă că și copiii dvs. primesc suficientă apă.

Sursa: CDC SUA – Centrul pentrul Boli, Control și Prevenție.. Articol din categoria: Greutatea sănătoasă, nutriție și activitate fizică. https://www.cdc.gov/healthyweight/healthy_eating/water-and-healthier-drinks.html