Publicat pe

Căderea părului sau alopecia la bărbați și la femei

Căderea părului sau alopecia la bărbați și la femei. Aceasta pentru bărbați reprezintă și nu reprezintă o problemă. Pentru femei reprezintă o problemă mai mare însă. Partea bună este că femeile nu prea suferă în general de o cădere a părului la fel de mare așa cum suferă bărbații. Ele pot avea o problemă cu părul doar în măsura în care sunt supuse unui stres sever, nu consumă alimente care să le ofere toți nutrienți necesari: vitamine, minerale, proteine… sau din cauza unei hidratări deficitare. Iar la femei, în general, căderea este uniformă, cel puțin până la o anumită vârstă. Am văzut femei mai în vârstă care într-adevăr suferă de o alopecie comparabilă cu a unor bărbați mai tineri, însă cazurile nu sunt atât de multe. La acestea problema se datorează si intrării la menopauza și a scăderii nivelului de estrogen și a creșterii nivelului de testosteron.

Merită tratamentul PRP pentru căderea părului?

Merită tratamentul PRP pentru căderea părului? Sau întrebarea care se poate pune este: Merită tratamentul PRP pentru restaurarea părului? Nu toți oamenii sunt doritori să-și recapete podoaba capilară, mai ales când acesta implică și un efort financiar.

Oricum, lăsănd la o parte faptul că părul reprezintă o „podoabă”… el nu are doar acest rol. El are și rolul de a ne proteja de razele ultraviolete în perioadele mai călduroase… vara și chiar toamna. De primăvară nu mai amintesc, fiindcă în București cel puțin aproape că intrăm din iarnă în vară. Și iarna părul ne protejează de frigul de afară. Chiar dacă iernile nu mai sunt ce erau în trecut, părul are și această funcție de reglare a temperaturii corpului nostru.

Unii bărbați se pot obișnui mai greu cu gândul că mai demult, în trecutul nu prea îndepărtat au avut un păr des cu firul gros pe care în timp l-au pierdut.E și cazul meu… deși nu pot spune că m-a afectat atât de mult, deoarece această schimbare nu a avut loc brusc, ci în timp, și nu am simțit-o ca un impediment în împlinirea pe toate planurile. Voi pune o poză a mea din tinerețe și o alta, un pic mai actuală.

Diferența de pierdere a părului de pe cap este destul.de evidentă. Normală odată cu înaintarea în vârstă, mai ales datorată și unei moșteniri genetice. Însă de curând am aflat că se poate stopa procesul prin care părul cade de pe cap, firele de păr pot deveni mai groase și poate crește din nou păr în zonele în care părul a căzut. Cu o singură condiție ca zona să nu fie „moartă”. Iar aceasta se poate verifica prin faptul că în acea zona mai cresc fire de păr, chiar dacă foarte puține. Acea porțiune înseamnă că mai are potențial de creștere. Dacă nu mai cresc deloc fire de păr se poate face chiar și așa tratament PRP, dar doar pentru a hrăni zona în vederea unui transplant de păr. Altă variantă nu mai există în acel caz, din păcate.

Terapia cu plasmă bogată în trombocite pentru refacerea părului este o procedură minim invazivă pentru rezolvarea căderii premature a părului prin promovarea creșterii naturale a părului. Funcționează din interior prin injectarea factorilor de creștere în scalp pentru a repara și a oferi foliculilor de păr un plus de nutrienți. Deoarece acest tratament împotriva căderii părului este relativ mai nou decât soluțiile tradiționale de creștere a părului, cum ar fi minoxidilul sau transplantul de păr, mulți pacienți potențiali verifică recenziile sale pentru a vedea dacă funcționează cu adevărat.

Recenzii despre tratamentul PRP

Deci, ce spun recenziile despre tratamentul PRP pentru păr? Restaurarea părului PRP a obținut un rating de satisfacție de 89% pe Realself.com, unde 198 de recenzii spun că merită, 55 de recenzii spun că nu sunt siguri și 34 de recenzii spun că nu este eficient tratamentul. Studiile clinice existente raportează o rată ridicată de satisfacție pentru acest tratament împotriva căderii părului în creșterea numărului de foliculi de păr, a densității părului și a sănătății părului.

Rezultatele pozitive ale tratamentului cu PRP au exprimat satisfacția în rezolvarea părului subțiere datorită îmbunătățirii grosimii și rezistenței părului. De asemenea, au fost mulțumiți când au observat o nouă creștere a părului, inversând căderea prematură a părului.

Recenziile negative cu privire la terapia cu PRP pentru căderea părului au remarcat în principal durerea de la injecția cu PRP și lipsa de îmbunătățire a părului subțiere după tratamentele inițiale. Unele recenzii au exprimat, de asemenea, îngrijorări cu privire la serviciile slabe din partea practicienilor lor. Restaurarea părului PRP nu este o soluție rapidă la căderea părului și nu oferă rezultate permanente. Duoă cele 4 sau 6 ședințe, ulterior mai aveți nevoie de o ședințe pe an odată la un an sau la doi ani pentru menținere.

Ce raportează studiile despre eficacitatea tratamentului PRP împotriva căderii părului

Studiile clinice existente privind tratamentul PRP împotriva căderii părului raportează în cea mai mare parte rezultatele sale promițătoare în inversarea subțierii părului la pacienții cu alopecie androgenetică. De asemenea, a obținut o rată de satisfacție de 7,29 pe o scară de la 0 la 10.

Studiile privind tratamentul de restaurare a părului cu PRP au raportat o creștere a numărului mediu de foliculi de păr și o îmbunătățire a grosimii, sănătății, rezistenței și strălucirii părului. Un studiu clinic a raportat, de asemenea, că a funcționat mai bine decât minoxidilul. Această opțiune de tratament a promovat o nouă creștere a părului și a redus căderea părului.

Aceste studii clinice pot dezvălui rezultatele promițătoare ale terapiei PRP pentru căderea părului, dar încă nu oferă rapoarte concludente cu privire la efectele clinice ale procedurii. Sunt necesare mai multe studii cu mostre mai mari și cercetări de calitate superioară pentru a specifica efectele și a confirma eficacitatea acesteia.

Cum injecțiile cu PRP promovează refacerea părului

Plasma bogată în trombocite a fost deja folosită ca tratament regenerativ pentru a accelera procesul de vindecare al pacienților cu leziuni și inflamații. Amplifică capacitatea organismului de a se repara prin injectarea zonei rănite cu factori de creștere.

Pentru a promova recreșterea părului, terapia PRP împotriva căderii părului funcționează prin injectarea factorilor de creștere în scalp. Acest lucru stimulează creșterea celulelor și producția de colagen, accelerând procesul de vindecare a foliculilor de păr și activând creșterea naturală a părului. Tratamentul dvs. de păr PRP îmbunătățește, de asemenea, fluxul de sânge către foliculii de păr, stimulând nutrienții și oxigenul pe care îl primesc pentru creșterea părului.

O injecție de PRP conține plasmă și o concentrație de trombocite. Plasma este porțiunea lichidă a sângelui care acționează ca mediu, în timp ce trombocitele sunt celule responsabile de vindecarea rănilor și repararea țesuturilor. Primirea de injecții cu plasmă bogată în trombocite asigură o regenerare țintită pentru foliculii tăi de păr pentru a activa creșterea părului.

Care sunt beneficiile PRP pentru căderea părului

Mulți pacienți devin mulțumiți de tratamentul PRP pentru păr pentru a inversa căderea prematură a părului. Unii tind să fie îngrijorați de soluțiile comune pentru creșterea părului, făcându-i să se bazeze pe acest tratament revoluționar. PRP este benefic pentru creșterea părului, deoarece:

-> Presupune tratament minim invaziv
-> Promovează creșterea naturală a părului
-> Îmbunătățește sănătatea părului
-> Nu prezintă riscuri de reacții alergice datorită utilizării PRP autolog
-> Permite un tratament personalizat
-> Nu provoacă cicatrici
-> Comportă riscuri minime
-> Implică timp de nefuncționare minim

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile tratamentului PRP împotriva căderii părului. Poate doriți să consultați un profesionist de încredere pentru a afla mai multe despre această soluție de restaurare a părului și beneficiile acesteia. Se pot prescrie și alte proceduri de recreștere a părului mai potrivite pentru tine. Pentru aceasta vă rugăm sa ne contactați.