Publicat pe

Facebook se dezintegrează

Facebook se dezintegrează – mai bine spuse începe să piardă utilizatori. Când am scris în titlu că platforma de socializare facebook se dezintegrează vă puteți gândi binențeles că am folosit o figură de stil. Cum ar putea însă un asemenea colos să se dezintegreze în eter? ?? Așa ceva este de neînchipuit… Mă rog, toate au un început!

Facebook și WhatsApp
Facebook și WhatsApp

Cunoaștem de exemplu din istorie că până și imperiile s-au dezvoltat, s-au extins teritorial treptat treptat, au ajuns la un peak* / vârf (am folosit un cuvânt din limba engleză deoarece facebook este un brand care s-a născut ca idee și apoi a evoluat în Statele Unite ale Americii) după care au început să se micșoreze atât ca putere de influență, dar și din punct de vedere teritorial. Putem observa acest lucru dacă ne uităm la imperiul Roman, imperiul Mongol, imperiul colonial al Marii Britaniei sau chiar imperiile Spaniei sau Portugaliei, iar mai recent putem observa cum puterile actuale vor face un switch / fac rocada între ele. Fie că vorbim de clădiri, care a fel au o perioadă de creștere și o perioadă de descreștere, fie că vorbim de imperii, fie că vorbim chiar de corporații… putem observa cum ele urmează același trend crescător, iar mai apoi un trend descrescător.

Am scris acest articol deoarece azi 11 mai 2022 am luat hotărârea de a-mi închide contul pe platforma de socializare facebook. Deși foloseam aceea platforma mai mult pentru serviciile de promovare și foarte puțin pe cele de socializare, neaducându-mi în nici un fel un plus pe nici unul din palierele vieții: nici pe plan material, nici pe plan spiritual / duhovnicesc, fiind o foarte mare pierdere de timp pierdut în discuții stereotipe și fără nici o valoare. Mă gândeam la un moment dat să o folosesc ca platformă matrimonială de cunoaștere a unei femei în vederea stabilirii unei relații de prietenie / căsătorie, dar probabil că nu am aceste abilități în mediul virtual, iar grupurile dedicate lăsau mult de dorit pe acest plan.

Ca o confirmare a acestui lucru puteți citi articolul pe site-ul arenait.roStirea asta a facut inconjurul internetului, iar jurnalistii au parut foarte ingrijorati de pierderile lui Facebook. Da, pentru prima data in 18 ani, reteaua de socializarea a pierdut utilizatori.” Binențeles că pierderea poate părea nesemnificativă, cel puțin pe moment… dar momentan asta este doar începutul.