Publicat pe

Masajul scalpului ajută la creșterea părului

Masajul scalpului ajută la creșterea părului prin faptul că relaxează și duce la o stare de relaxare, scădere a stresului și implicit a cortizolului. Masajul realizat pe termen îndelungat are ca efect și o modificare la nivelul ADN-ului.

Voi traduce pentru dvs. câteva informații referitoare la masajul scalpului, sau masajul capului, cum mai este cunoscut, de pe un site care oferă infirmații în acest sens.

„Cum promovează masajul scalpului creșterea părului?

Se crede că masajul scalpului este una dintre cele mai bune forme de îngrijire a părului, deoarece stimulează creșterea părului și, de asemenea, ajută la distribuirea uniformă a produselor de păr pe tot părul, motiv pentru care este o practică obișnuită să se maseze scalpul după aplicarea unui produs de îngrijire a părului. .

Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că masajul scalpului poate crește grosimea părului. Autorii au sugerat că masajul scalpului poate promova creșterea părului prin stimularea fluxului sanguin și a circulației către scalp, care poate hrăni foliculii de păr și poate promova creșterea părului.

În plus, masajul scalpului ajută și la ameliorarea stresului și la îmbunătățirea puterii de concentrare. Astfel, masajul scalpului este un remediu natural pentru a favoriza creșterea părului, dar cum funcționează?

Cum se îmbunătățește creșterea părului prin masajul scalpului?

Iată cum un masaj al scalpului poate ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin către scalp și la promovarea creșterii părului.

Aplică forțe mecanice asupra scalpului

Mecanobiologia este studiul științific al modului în care celulele și țesuturile răspund la forțele mecanice și stres. Acesta caută să exploreze modalitățile în care celulele simt, răspund și se adaptează la forțele mecanice.

În contextul creșterii părului, mecanobiologia ajută la înțelegerea faptului că masajul scalpului poate stimula foliculii de păr și poate promova creșterea părului prin aplicarea unor forțe mecanice asupra pielii și părului.

Crește fluxul de sânge către scalp și scade nivelul de stres

Masajul scalpului duce la o creștere semnificativă a grosimii părului la câteva săptămâni după începerea acestuia. Acest lucru poate fi explicat prin creșterea fluxului de sânge prin relaxarea vaselor de sânge ca urmare a masajului scalpului.

Un studiu a constatat că masajul scalpului poate ajuta la reducerea nivelului de stres, care, la rândul său, poate fi benefic pentru creșterea părului. Studiul a măsurat nivelurile de cortizol (un hormon de stres) la participanți înainte și după ce au primit un masaj al scalpului și a constatat că masajul a dus la o scădere semnificativă a nivelului de cortizol.

Nivelurile ridicate de stres și cortizol din organism pot avea efecte negative asupra creșterii părului, deoarece pot perturba ciclul de creștere a părului și pot duce la rărirea și căderea părului. Prin urmare, prin reducerea nivelului de stres prin masajul scalpului, puteți îmbunătăți sănătatea părului și puteți promova creșterea acestuia.

Pe lângă reducerea nivelului de cortizol, s-a descoperit că masajul scalpului scade tensiunea arterială și ritmul cardiac la unele persoane, contribuind și mai mult la beneficiile sale potențiale pentru sănătatea generală și creșterea părului.

Încorporând masajul scalpului în rutina dumneavoastră de îngrijire personală, vă puteți îmbunătăți sănătatea părului, reducând în același timp stresul și promovând relaxarea.

Stimulează foliculii de păr și stimulează creșterea părului

Celulele papilelor dermice sunt celule specializate care se găsesc în partea inferioară a foliculilor de păr. Aceste celule joacă un rol vital în formarea și creșterea părului.

Masajul scalpului oferă stimulare directă și forță mecanică celulelor papilei dermice. Rezultatul ar putea fi o altă explicație pentru grosimea crescută a părului asociată cu masajele regulate ale scalpului.

Întinde pielea scalpului

Cercetările au descoperit că masajul scalpului creează o forță de întindere pe piele, care poate schimba modul în care genele sunt exprimate. Aceste gene sunt importante pentru creșterea părului tău.

Forța de întindere din masaj poate face, de asemenea, anumite celule din scalp (numite hDPC) să funcționeze mai bine. Acest lucru poate duce la un păr mai gros și o creștere mai mare a părului.

Influențează multe căi de semnalizare

S-a demonstrat că stresul mecanic prin masajul scalpului afectează diferite căi de semnalizare ale creșterii părului. Una dintre ele este semnalizarea Wnt în fibroblastele dermice, care joacă un rol fundamental în promovarea celulelor stem ale foliculului de păr și întinerirea părului.

S-a demonstrat că masajul scalpului stimulează semnalizarea Wnt, ceea ce poate duce la creșterea și regenerarea părului.”

sursă informații: emedihealth.com

În curând voi realiza un articol și despre cum să efectuați masajul scalpului acasă!