Publicat pe

Migdale crude și țelină rădăcină

Puteți realiza un mic dejun cu un câteva semințe de migdale crude și țelină rădăcină. La toate vârstele aceste legume și fructe sunt necesare, atât în alimentația bărbaților cât și în alimentația femeilor. Pot fi folosite în stare crudă, și atunci beneficiați de aportul complet de vitamine, minerale, proteine și fibre, sau se pot folosi în diverse mâncăruri sau chiar în deserturi (nu știu țelina dacă se poate folosi în deserturi, dar migdalele categoric se pot folosi).

Migdale crude și țelină rădăcină
Migdale crude și țelină rădăcină

Cu cât sunt mai proaspete cu atât sunt mai bune, deoarece odată cu trecerea timpului se întăresc și pot fi consumate mai dificil în stare crudă. Dacă considerați că migdalele sunt prea tari pentru a fi mestecate, pot fi puse de seara într-un pahar cu apă pentru a se înmuia. Nu trebuie să puneți prea multă apă, este suficient ca apa să le acopere. Până dimineața ele vor absorbi apa, se vor umfla și înmuia. Vor deveni astfel foarte ușor de mestecat!

Atât migdalele cât și țelina rădăcină sunt pline de proprietăți benefice pentru sănătate și binențeles ca un plus și pentru potență, un cuvânt care provine din cuvântul latin potenta care se traduce în limba română prin „a putea”… și binențeles opusul acestui cuvânt este reprezentat de cuvântul impotență care se poate traduce prin sintagma „a nu putea” sau „a fi neputincios”.

Dacă ne referim la proprietătile și beneficiile pe care migdalele crude și țelina rădăcină le aduc pentru sănătatea noastră putem să speficăm câteva mai importante. Le vom specifica separat pentru o mai bubă analiză.

Migdalele crude – proprietăți și beneficii

Migdalele se încadrează în categoria fructelor „oleaginoase”, mai exact printr-o reinterpretare a cuvântului, folosind și dex-ul / dicționarul explicativ al limbii române, care conțin ulei / din care se extrage grăsimi. Așadar, cunoscând și ce reprezintă termenul oleaginos, putem deduce că prin consumarea în stare crudă a migdalelor putem beneficia de un prim avantaj, acestea fiind o sursă de grăsimi vegetale și binențeles și de proteine.

Migdalele conțin vitamine, minerale, proteine ​​și fibre și, prin urmare, pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Doar o mână de migdale conține o optimă din necesarul zilnic de proteine ​​al unei persoane. Există mai multe beneficii potențiale pentru sănătate pe care oamenii de știință le-au asociat migdalelor.

Articol complet proprietăți și beneficii migdale.

Proprietăți și beneficii țelină