Publicat pe

Apa și băuturile mai sănătoase

Apa și băuturile mai sănătoase – beneficii pe termen mediu și lung

Apa și băuturile mai sănătoase – beneficii pe termen mediu și lung. Un articol pentru cei pe care îi interesează acest subiect de discuție.

Este important să obțineți suficientă apă în fiecare zi pentru sănătatea dumneavoastră. Consumul de apă poate preveni deshidratarea, o afecțiune care poate provoca o gândire neclară, poate duce la schimbări de dispoziție, poate provoca supraîncălzirea corpului și poate duce la constipație și pietre la rinichi. Apa nu are calorii, așa că poate ajuta, de asemenea, la gestionarea greutății corporale și la reducerea aportului de calorii atunci când este înlocuită cu băuturi cu calorii, cum ar fi ceaiul dulce sau sifonul obișnuit.

Apa ajută organismul în următoarele moduri:

-> Păstrează o temperatură normală.
-> Lubrefiază și amortizează articulațiile.
-> Protejează măduva spinării și alte țesuturi sensibile.
-> Scăpă de deșeuri prin urinare, transpirație și mișcări intestinale.

Corpul tău are nevoie de mai multă apă atunci când:

Se găsește într-o zonă cu climă caldă.
Este mai activ fizic în comparație cu alte zile.
Are febră / temperatură mai mare.
Are diaree sau vărsături.
Sau atunci când face activități fizice mai intense decât de obicei.

Toată lumea ar trebui să consume apă din alimente băuturi și din alimente (în plan secundar) în fiecare zi.

Deși nu există nicio recomandare pentru câtă apă plată ar trebui să bea toată lumea zilnic, există recomandări pentru câtă cantitate zilnică de apă ar trebui să provină dintr-o varietate de băuturi și alimente.

Aportul zilnic total de apă (fluid) este definit ca cantitatea de apă consumată din alimente, apă potabilă simplă și alte băuturi. Recomandările zilnice privind consumul de apă variază în funcție de vârstă, sex, starea sarcinii și starea de alăptare. Cele mai multe dintre nevoile dvs. de lichide sunt satisfăcute prin apă și alte băuturi pe care le beți. Puteți obține unele lichide prin alimentele pe care le consumați, în special alimente cu conținut ridicat de apă, cum ar fi multe fructe și legume. Apa de băut este o modalitate bună de a obține lichide, deoarece are zero calorii.

Sfaturi pentru a bea mai multă apă

Poartă cu tine o sticlă de apă și umple-o pe tot parcursul zilei. Alege apa in locul bauturilor zaharoase. Optează pentru apă atunci când mănânci afară. Veți economisi bani și veți reduce caloriile. Serviți apă în timpul meselor. Adăugați o bucată de lămâie sau lămâie în apă (trebuie însă să fiți atenți cu lămâia, fiindcă este acidă și vă poate afecta smalțul dinților, mai ales dacă intenționați să vă spălați pe dinți imediat după aceasta). Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea gustului. Asigurați-vă că și copiii dvs. primesc suficientă apă.

Sursa: CDC SUA – Centrul pentrul Boli, Control și Prevenție.. Articol din categoria: Greutatea sănătoasă, nutriție și activitate fizică. https://www.cdc.gov/healthyweight/healthy_eating/water-and-healthier-drinks.html

Publicat pe

Spirulina vitamina B12 și ficocianina care distruge celulele canceroase

Spirulina vitamina B12 și ficocianina care distruge celulele canceroase. Consum spirlină de ceva timp și am auzit informații de curând cum că spirulina ar conține o pseudo vitamină B12 care se cuplează cu celulele care care trebui (nu sunt în domeniu, deci trebuie să mă documentez mai bine) înainte ca vitaminele reale de B12 să o facă. Însă am citit un studiu recent și am văzut un videi, pe care vi-l lăsa în acest articol, în care o doamna Catharine Arnstone, fondatorul, CEO-ul și Directorul științific executiv la ENERGYbits spune că de fapt este virba de vitamine reale B12 în spirulină, și mai spune printre altele că s-a demonstrat științific că phytocyaninele din spirulină elimina celulele canceroase. Toți oamenii au celule canceroase în organism în stare latentă. Însă dacă avem un sistem imunitar puternic acestea nu sunt activate. Însă spune că în ultimuk timp sistemul imunitar al oamenilor este din ce în ce mai slab. Iar aici intervine spirulina care poate fi foarte eficientă, din câte am înțeles doar raw (adică crudă) sau congelată (frozen). În caz contrar ea nu este eficientă. Ficocianina din experimentele făcute poate lupta impotriva radicalilor liberi, asemenea celorlalți antioxidanți, oferind protectie antioxidanta si antiinflamatoare.

Videoclipul se intitulează Spirulina vs Chlorella:Boost your Mitochondrial health with Algae Supplements / Spirulina contra Chlorella: Îmbunătățește-ți sănătatea mitocondrială cu suplimentele cu alge

Spirulina vs Chlorella:Boost your Mitochondrial health with Algae Supplements
Publicat pe

Bolile – de la problemele sufletești la bolile trupești

Bolile – de la problemele sufletești la bolile trupești. Noi românii avem o vorbă și o urare foarte bună și interesantă, în principiu „Sănătatea că e mai bună decât toate!”.

Bolile – de la problemele sufletești la bolile trupești. Noi românii avem o vorbă și o urare foarte bună și interesantă, în principiu „Sănătatea că e mai bună decât toate!”. De cele mai multe ori însă mi se pare doar o vorbă spusă în vânt, fără consistență în planul fizic.

Nu zic că nu este o urare spusă din inimă, sau că ar fi o urare sau o dorință în care nu am crede cu adevărat, numai că ea rămâne doar într-un plan îndepărtat, exact cum devin visele noastre, marea majoritatea a lor (neîmplinite). Să detaliez, tot românul are de asemenea o altă vorbă „teoria ca teoria, dar practica ne omoară”. În plan duhovnicesc și spiritual theoria etimologic vorbind este un cuvânt de proveniență greacă și se traduce prin contemplare, și se referă la contemplarea lui Dumnezeu. Omul fiind făcut „chip și asemanare cu Dumnezeu”., la căderea lui, prin păcat, a păstrat chipul și a pierdut asemănarea pe care este acum dator să o lucreze. Omul este chip al Chipului si ca atare prin teorie îl.contwmplă pe Dumnezeu, Creatorul său. Dar nu o poate face oricum ci doar prin energia (tradus din limba greacă prin lucrare). Din cauza aceasta energiile necreate ale Sfântul Grigorie Palama se pot traduce și prin lucrările necreate. Înseamnă una și același lucru. Practica ne omoară?… praxis… sau tradus din limba greacă prin cuvântul practică, stă în legătură cu teoria. În general orice învățăm într-un mod teoretic trebuie să reușim să punem în practică. De exemplu rugăciunea reprezintă convorbirea noastră cu Dumnezeu. Deci, rezumând, reprezintă punerea în practică a unei legături prin care ajungem la teorie, adică la contemplarea lui Dumnezeu.

Ce legătură există în titlul articolului, adică de boli – de la problemele sufletești la boolile trupești? Dacă luam în considerare faptul că în momentul când nu vorbim cu Dumnezeu vorbim cu vrăjmașul… atunci are o destul de mare legătură. Cu cât ne depărtăm mai mult de Viață cu atât mai mult ne apropiem de moarte, logic și firesc. Iisus Hristos a spus așa: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Eu Sunt Lumina lumii. Boala ne apropie de moarte… diar că Dumnezeu nu doreste moartea păcătosului, ci să se întoarcă (de la păcatele lui) și să fie viu. Să fie viu și trupește, dar cel mai important sa fie viu sufletește. Boala nu apare în trup tam nesam, ci ea apare mai întâi în plan sufletesc, iar apoi treptat ea se instaleaza și în plan fizic. Faptul că noi o depistăm târziu, câteodată, nu înseamnă că ea a apărut brusc, ci doar că pe noi nu ne-a interesat sănătatea noastră fizică și ce este mai grav că nu ne-a interesat sănătatea noastră sufletească. Trupul este templu (sau buserică) a Duhului Sfânt. De ce ar vrea Duhul Sfânt să locuiască într-un trup bolnav…. ?

Sau poate că noi îl alungăm prin gândurile și orin acțiunile noastre, prin faptul că nu trăim în concordață cu ce dorește Dumnezeu de la noi. Dumnezeu ne iubește și dacă păcătuim, însă de intrat în Împărăția Cerurilor nu vom intra dacă suntem necurați. Iar păcatul sau patima sunt incompatibile cu curăția. Boala este modul pedagogic prin care Dumnezeu ne atențiinează că ceva facem greșit în viața noastră.

Publicat pe

Iubirea de bani sau atașamentul față de bani

Iubirea sau atașamentuk față de bani – arghirofilia (lăcomie de bani trecută în dex). În dicționarul explicativ al limbii române regăsim cuvântul arghirofilia cu senseul de lăcomie de bani. Deși traducerea corectă din limba greacă este iubirea de bani. Iubirea în limba greacă are mai multe cuvinte, ea nu se limitează ca în limba română care are un cuvânt: iubirea și poate dragostea, să zicem. În limba greacă avem cuvântl eros (iubirea trupească), sursa de proveniență fiind zeul Cupidon din Grecia Antică. Apoi avem filia (iubirea filiială din cadrul familiei – iubirea dintre tată și fiu, mamă și fiică, mană și fiu, tată și fiică (nu în sensul de pedofilie.. deși se poate ajunge și acolo în cazuri nefericite, în care păcatul sau patima pervertește o legătură de iubire între ființa care a dat naștere, și ar trebui să protejeze, și ființa care a fost născută. Însă eu tind să cred că așa ceva nu există. Iar aceasta este doar o situație ipotetică, iar marea majoritate a cazurilot sunt doar cazuri de pedofilie dinafara familiei – unele cazuri fiind descoperite de Justițiarul de Berceni. Și ultima dar nu ultima ca importanță în sine este agape sau iubirea frățească, iubire care se dezvoltă între persoane care nu sunt legate prin legături de sânge, ci prin legătura de frățietate care ia naștere prin nașterea de-a doua din duh, o naștere în Hristos. Aceasta este iubirea cea mai înaltă Biserica organizează mese duoă fiecare Sfântă Liturghie, denumite agape, tocmai ca această legătură frățească să se dezvolte.

Iubirea de bani este mai mult un atașament de bani. Iar Sfântul Ioan Gură de Aur, un sfânt important în cadrul Bisericii ortodoxe, în măsura în care chiar și Biserica Romano Catolică și chiar cea Protestantă îl prețuiesc, vorbește despre această iubire sau arghirofilie.Iubirea de arginți, cum mai este cunoscută în popor reprezintă și cei 30 de arginți pentru care a fost vândut Mântuitorul Iisus Hristos de către Iuda, unul dintre cei 12 Apostoli. Chiar și așa dacă s-ar fi pocăit și nu s-ar fi sinucis Fiul lui Dumnezeu întruoat L-ar fi iertat. Însă acesta a ajuns, din păcate, la deznadejde și a ales acest gest extrem.

Am scris un articol în acest referitor la acest subiect pe blogul / siteul convorbiriduhovnicești.ro la adresa https://convorbiriduhovnicesti.ro/iubirea-de-bani-sau-iubirea-de-arginti-cum-era-cunoscuta-pe-timpul-sfantului-ioan-gura-de-aur/ Vă invit acolo să citiți mai multe informații referitor la ce spune Sfântul Ioan Gyră de Aur desspre iubirea de bani.

Publicat pe

Saliva și importanța ei pentru igiena orală

Sănătatea și importanța ei pentru sănătatea orală. Ce știm sau ce nu știm despre salivă.

sursă poză: dental-nursing.co.uk

Sănătatea și imporanța ei pentru sănătatea orală. Ce știm sau ce nh știm despre salivă. De ce este saliva atât de importantă pentru sănătatea ta orală generală?

Sincer, eu doar pasager m-am gândit că saliva ar fi o componentă importantă în acest mecanism complex cu care ne-a înzestrat Dumnezeu și care este corpul omenesc. De cele mai multe ori îl neglijăm și îl subapreciem mai ales când el lucrează la putere maxima, adică la tinerețe. Considerăm că el este un dat firesc pe care-l merităm. De cele mai multe ori îl apreciem (corpul sau trupul) sau o apreciem (sănătatea), fiindcă per ansamblu la ea ne referim, când nu o mai avem, cu alte cuvinte când suntem bolnavi.

Ideal ar fi să o facem înainte. Și cel mai bine putem să facem acest lucru informândune-ne și înceecând să ducem o lucrare de prevenire mai mult decât o lucrare de reparare.

În acest sens și cu aceste gânduri în minte m-am gândt să scriu acest articol. Mai ales și datorită faptului.că niciodată în viața mea nu mă gândisem că saliva printre rolurile ei cele mai.importante este și acela de a remineraliza smalțul dinților. Smalț care este constant supus unui proces de demineralizare. Știm probabil că duritatea smalțului este asemănătoare cu duritatea diamantului. Iar diamantul are o duritate de 10 pe o scară de la 1 la 10. Însă cu toate acestea acțiunea mâncărurilor și / sau a băuturilor mai mult sau mai puțin acide corelată cu acțiunea bacteriilor rele, printre care streptococul mutans este cel mai puternic, reușesc să dea „bătăi de cap” până și puternicului nostru smalț. Mai akes dacă nu facem nimic ca să-l protejăm. Pentru prima dată am aflat că smalțul dinților se poate remineraliza prin salivă de la doamna doctor Ellie Philips, pe youtube. Și că trebuie să fie lasat un interval de o oră / o oră și jumătate pentru ca acest proces să se întâmple. Altfel, în caz contrar, dacă mâncăm sau bem… acest proces nu poate avea loc.

Informațiile pe care vi le voi prezenta mai jis sunt preluate și traduse din limba engkeză de pe un site care oferă informații specializate în domeniu. Eu însă vă recomand ca, cu toate acestea, să vă consultați și cu medicul dvs. stomatolog. Maturitatea presupune asumarea responsabilității, inclusiv în luarea deciziilor celor mai bune cu privire la săbătatea dvs. Pe care doar dvs. puteți să le luați în deplină cunoștință de cauză. Eu nu sunt specialist în domeniu. Din această cauză informațiile prezentate pe această pagină sunt doar informații orientative. Cu toate acestea ele sper să vă fie de folos. Doamne, ajută!

„Saliva nu este un subiect la care se gândesc cei mai mulți oameni când vine vorba de a rămâne sănătoși. Dar saliva este o parte vitală a unui corp sănătos, a gurii, a unei bune digestii și multe altele. Ce este mai exact saliva și de ce este atât de bună saliva pentru corpul tău?

Ce este Saliva?

Saliva este mai importantă decât își dau seama majoritatea oamenilor. Este format din 98% apă, dar conține și proteine, minerale, electroliți, compuși antibacterieni și enzime. Saliva vă menține gura umedă pentru confort, lubrifiază pe măsură ce mestecați și digerați alimentele și neutralizează acizii nocivi. Saliva ucide germenii și previne respirația urât mirositoare, acționează pentru a preveni cariile și bolile gingiilor, protejează smalțul dinților și ajută la procesul de vindecare a rănilor.

Saliva provine din glandele salivare, care sunt situate în interiorul obrajilor, sub limbă și lângă osul maxilarului. În medie, o persoană va produce 2 până la 4 litri de salivă pe zi. Saliva se deplasează prin tuburi minuscule numite conducte salivare de la glande în gură. Cantități mici de salivă vă curg în mod continuu în gură pentru a vă menține gura umedă și pentru a intra în acțiune intensă atunci când mâncați. Aceste glande produc multă salivă și este posibil să observați că există mult mai mult în gură în timp ce mâncați.

De ce este Saliva atât de importantă?

Cercetările arată că saliva vă ajută să vă protejați corpul împotriva bolilor gingiilor, cariilor dentare și a altor infecții orale. Saliva funcționează ca o peliculă subțire peste dinți pentru a vă proteja împotriva bacteriilor și conține agenți antimicrobieni pentru a ucide bacteriile care cauzează boli. Saliva acționează pentru a disloca orice aliment din gură care ar putea hrăni bacteriile care cauzează cariile dentare.

Saliva neutralizează acizii din gură care descompun smalțul dinților și protejează suprafața dintelui într-un proces numit remineralizare. Calciul, fosforul, fluorul și alte minerale conținute în salivă oferă protecție pentru suprafețele smalțului dinților și ajută la menținerea dinților puternici.

Enzima amilaza din salivă vă ajută să digerați corect prin descompunerea amidonului, maltozei și dextrozei în molecule mai mici.

Ce este gura uscată?

Dacă nu produceți suficientă salivă în gură, această afecțiune este numită în mod obișnuit gură uscată, care poate duce la carii dentare, boli ale gingiilor, respirație urât mirositoare și dificultăți la înghițirea și digerarea alimentelor.

Prea puțină salivă poate fi cauzată de afecțiuni de sănătate, cum ar fi sindromul Sjogren, diabetul, boala Parkinson și HIV/SIDA. Tratamentele pentru cancer, cum ar fi chimioterapia și radioterapia, pot provoca uscăciunea gurii. Se crede că o alimentație deficitară și utilizarea anumitor medicamente joacă un rol cheie în uscăciunea gurii.

Există mai multe tratamente disponibile pentru a ajuta la uscarea gurii, cum ar fi să bei apă frecvent, să mesteci gumă fără zahăr, să folosești apă de gură și să programați controale regulate la medicul dentist.”

sursă informații: oldmtpleasantdentistry.com

Ca o completare la cele spuse mai sus depre saliva. Respirația pe gură duce la uscarea gurii. Din această cauză se recomandă respirarea pe nas, în detrimentul respirației pe gură. După fiecare masă este bine să avem un ph mai bazic. Ideea este să bu fie acid. La fel și seara când ne culcăm. Fiindcă noaptea nu mai suntem protejați de salivă, producția ei scăzând, iar smalțul fiind un pic mai vulnerabil. Doamna doctor Elli Philips recomandă xylitolul în mukte din vlogurile sale de pe youtube.

Sper că acest articol v-a fost util. Doamne, ajută!