Publicat pe

Saliva și importanța ei pentru igiena orală

Sănătatea și importanța ei pentru sănătatea orală. Ce știm sau ce nu știm despre salivă.

sursă poză: dental-nursing.co.uk

Sănătatea și imporanța ei pentru sănătatea orală. Ce știm sau ce nh știm despre salivă. De ce este saliva atât de importantă pentru sănătatea ta orală generală?

Sincer, eu doar pasager m-am gândit că saliva ar fi o componentă importantă în acest mecanism complex cu care ne-a înzestrat Dumnezeu și care este corpul omenesc. De cele mai multe ori îl neglijăm și îl subapreciem mai ales când el lucrează la putere maxima, adică la tinerețe. Considerăm că el este un dat firesc pe care-l merităm. De cele mai multe ori îl apreciem (corpul sau trupul) sau o apreciem (sănătatea), fiindcă per ansamblu la ea ne referim, când nu o mai avem, cu alte cuvinte când suntem bolnavi.

Ideal ar fi să o facem înainte. Și cel mai bine putem să facem acest lucru informândune-ne și înceecând să ducem o lucrare de prevenire mai mult decât o lucrare de reparare.

În acest sens și cu aceste gânduri în minte m-am gândt să scriu acest articol. Mai ales și datorită faptului.că niciodată în viața mea nu mă gândisem că saliva printre rolurile ei cele mai.importante este și acela de a remineraliza smalțul dinților. Smalț care este constant supus unui proces de demineralizare. Știm probabil că duritatea smalțului este asemănătoare cu duritatea diamantului. Iar diamantul are o duritate de 10 pe o scară de la 1 la 10. Însă cu toate acestea acțiunea mâncărurilor și / sau a băuturilor mai mult sau mai puțin acide corelată cu acțiunea bacteriilor rele, printre care streptococul mutans este cel mai puternic, reușesc să dea „bătăi de cap” până și puternicului nostru smalț. Mai akes dacă nu facem nimic ca să-l protejăm. Pentru prima dată am aflat că smalțul dinților se poate remineraliza prin salivă de la doamna doctor Ellie Philips, pe youtube. Și că trebuie să fie lasat un interval de o oră / o oră și jumătate pentru ca acest proces să se întâmple. Altfel, în caz contrar, dacă mâncăm sau bem… acest proces nu poate avea loc.

Informațiile pe care vi le voi prezenta mai jis sunt preluate și traduse din limba engkeză de pe un site care oferă informații specializate în domeniu. Eu însă vă recomand ca, cu toate acestea, să vă consultați și cu medicul dvs. stomatolog. Maturitatea presupune asumarea responsabilității, inclusiv în luarea deciziilor celor mai bune cu privire la săbătatea dvs. Pe care doar dvs. puteți să le luați în deplină cunoștință de cauză. Eu nu sunt specialist în domeniu. Din această cauză informațiile prezentate pe această pagină sunt doar informații orientative. Cu toate acestea ele sper să vă fie de folos. Doamne, ajută!

„Saliva nu este un subiect la care se gândesc cei mai mulți oameni când vine vorba de a rămâne sănătoși. Dar saliva este o parte vitală a unui corp sănătos, a gurii, a unei bune digestii și multe altele. Ce este mai exact saliva și de ce este atât de bună saliva pentru corpul tău?

Ce este Saliva?

Saliva este mai importantă decât își dau seama majoritatea oamenilor. Este format din 98% apă, dar conține și proteine, minerale, electroliți, compuși antibacterieni și enzime. Saliva vă menține gura umedă pentru confort, lubrifiază pe măsură ce mestecați și digerați alimentele și neutralizează acizii nocivi. Saliva ucide germenii și previne respirația urât mirositoare, acționează pentru a preveni cariile și bolile gingiilor, protejează smalțul dinților și ajută la procesul de vindecare a rănilor.

Saliva provine din glandele salivare, care sunt situate în interiorul obrajilor, sub limbă și lângă osul maxilarului. În medie, o persoană va produce 2 până la 4 litri de salivă pe zi. Saliva se deplasează prin tuburi minuscule numite conducte salivare de la glande în gură. Cantități mici de salivă vă curg în mod continuu în gură pentru a vă menține gura umedă și pentru a intra în acțiune intensă atunci când mâncați. Aceste glande produc multă salivă și este posibil să observați că există mult mai mult în gură în timp ce mâncați.

De ce este Saliva atât de importantă?

Cercetările arată că saliva vă ajută să vă protejați corpul împotriva bolilor gingiilor, cariilor dentare și a altor infecții orale. Saliva funcționează ca o peliculă subțire peste dinți pentru a vă proteja împotriva bacteriilor și conține agenți antimicrobieni pentru a ucide bacteriile care cauzează boli. Saliva acționează pentru a disloca orice aliment din gură care ar putea hrăni bacteriile care cauzează cariile dentare.

Saliva neutralizează acizii din gură care descompun smalțul dinților și protejează suprafața dintelui într-un proces numit remineralizare. Calciul, fosforul, fluorul și alte minerale conținute în salivă oferă protecție pentru suprafețele smalțului dinților și ajută la menținerea dinților puternici.

Enzima amilaza din salivă vă ajută să digerați corect prin descompunerea amidonului, maltozei și dextrozei în molecule mai mici.

Ce este gura uscată?

Dacă nu produceți suficientă salivă în gură, această afecțiune este numită în mod obișnuit gură uscată, care poate duce la carii dentare, boli ale gingiilor, respirație urât mirositoare și dificultăți la înghițirea și digerarea alimentelor.

Prea puțină salivă poate fi cauzată de afecțiuni de sănătate, cum ar fi sindromul Sjogren, diabetul, boala Parkinson și HIV/SIDA. Tratamentele pentru cancer, cum ar fi chimioterapia și radioterapia, pot provoca uscăciunea gurii. Se crede că o alimentație deficitară și utilizarea anumitor medicamente joacă un rol cheie în uscăciunea gurii.

Există mai multe tratamente disponibile pentru a ajuta la uscarea gurii, cum ar fi să bei apă frecvent, să mesteci gumă fără zahăr, să folosești apă de gură și să programați controale regulate la medicul dentist.”

sursă informații: oldmtpleasantdentistry.com

Ca o completare la cele spuse mai sus depre saliva. Respirația pe gură duce la uscarea gurii. Din această cauză se recomandă respirarea pe nas, în detrimentul respirației pe gură. După fiecare masă este bine să avem un ph mai bazic. Ideea este să bu fie acid. La fel și seara când ne culcăm. Fiindcă noaptea nu mai suntem protejați de salivă, producția ei scăzând, iar smalțul fiind un pic mai vulnerabil. Doamna doctor Elli Philips recomandă xylitolul în mukte din vlogurile sale de pe youtube.

Sper că acest articol v-a fost util. Doamne, ajută!